Vi tenker på dere

Søknadssammendrag

Målgruppen vår er de eldre ensomme hjemmeboende i Moelv Ringsaker. Våre frivillige og brukere i Ringsaker melder om at hjemmeboende eldre føler seg alene og isolert fra omverden. Derfor er målet med dette prosjektet å vise våre kjære hjemmeboende eldre i Ringsaker, at vi tenker på dem, er der for dem og ser frem til å treffe dem igjen.

Med dette prosjektet vil vi gi dem positiv oppmerksomhet gjennom resten av dette tunge året som vi alle håpet skulle starte annerledes. Små sosiale møter i små grupper. Vi vil ha dem med på busstur rundt i nærmiljøet, så de får en positiv opplevelse. Alt etter forsvarlige rammer og smittevernregler.

Vi vil gi dem positive overraskelser levert hjem til dem med ett smil, for å vise at vi tenker på dem. 30 påskegaver blir kjørt ut av besøksvenner, det samme vil bli gjort med sommergaver senere i år.

Vi skal invitere de eldre til sosiale samlinger og busstur, der våre besøksvenner vil hente og bringe de eldre. Tre samlinger vår, sommer og høst. Bussturer i juni og september for 20 stk per gang blir rundt i nærmiljøet i Ringsaker.

Vi håper at vi med dette prosjektet klarer å få de eldre ut av ensomheten med å skape et sosialt nettverk. Vi håper en liten oppmerksomhet på døra sammen med en frivillig vil gi stor glede, i en tid der man er mye inne uten å møte andre mennesker. Positive opplevelser som vil øke livskvaliteten deres. Knytte nye bekjentskaper som forhindrer ensomhet. Gi dem en møteplass.

Prosjektleder

Kari-Anne Hulleberg

Detaljer
Program
Frivillighetens program for besøk og aktivitet for sårbare eldre
Prosjektnavn
Vi tenker på dere
Organisasjon
Norges Røde Kors
Beløp Bevilget
Kr 51.000
Startdato
25.02.2021