Videreføring av online bekkenyoga

Søknadssammendrag

Videreføring av online bekkenyogakurs for medlemmer i Landsforeningen for Kvinner med Bekkenleddsmerter. Vi har hatt dette prosjektet gjennom 2021 og det har vært en stor suksess!
I Norge får hvert år ca. 12 000 kvinner bekkenleddsmerter i forbindelse med svangerskapet, for mellom 2 000 og 4 000 kvinner vil dette vedvare også etter svangerskapet. Disse kvinnene har varierende grad av nedsatt funksjon og sliter med daglige ting som å stå, gå, sitte, løfte og stelle barnet sitt.

Dessverre har vi i løpet av pandemien sett at individuelt tilpasset trening for pasienter med langvarige bekkenleddsmerter har stengt ned og ikke starter opp igjen. For vår gruppe som sliter med langvarige smertetilstander er det viktig med individuelt tilpasset trening/bevegelse for å opprettholde god bevegelsesfunksjon, og motvirke stresset muskulatur som blir stående i spenn, slik at smertene øker. Våre medlemmer bor i hele Norges langstrakte land, treningstilbudet er langt fra godt nok, og mye verre nå pga. pandemien. Derfor vil vi tilby våre medlemmer digital online yoga som er tilpasset gruppen vår, med rolige bevegelser og mye avspenning.

Vi vil ha to forskjellige yogakurs. Det ene kurset vil være veldig forsiktig og inneholde mest liggende øvelser med mye avspenning. Det andre kurset vil ha flere øvelser sittende og stående, samt avspenning, tilpasset de som tåler litt mer. Det er ikke nødvendig med forkunnskaper for å kunne delta på noen av kursene,

Vi har god erfaring med å ha en aktiv facebookgruppe tilknyttet kursene, der vi har en hyggelig og inkluderende digital møteplass, slik at deltakerne føler seg trygge og ivaretatt. Vi vil informere om muligheten til å få snakke med en likeperson i LKB.

Vår målsetning er å gi våre medlemmer tilgang til individuelt tilpasset trening på tross av at koronapandemien har satt en stopper for deres vanlige tilrettelagte trening.

Prosjektleder/forsker

Sol-Hege Nathalie Kotte

Detaljer
Program
Stimuleringsprogram for helsefrivilligheten
Prosjektnavn
Videreføring av bekkenyoga
Organisasjon
Norges Handikapforbund
Beløp Bevilget
Kr 161.500
Startdato
15.10.2021