Virtuelle løp

Søknadssammendrag

Erfaringer ervervet underveis i koronasituasjonen er at interessen for løping er stor, og at en faktisk kan se en økt interesse. Økt etterspørselen etter løpekurs for nybegynnere viser at nye grupper i befolkningen har fattet interesse for løping som aktivitetsform. Det er også en økt nysgjerrighet knyttet til nye løpetilbud, eksempelvis virtuelle løp.

Noe av denne nysgjerrigheten på nye aktiveiter er nok situasjonsbetinget, men vi ser et marked for et helhetlig tilbud til løpere gjennom hele året. Bedriftsidretten har gjennom året rundt 15.000 deltakere på våre ulike løpsaktiviteter. I dette prosjektet ønsker vi å utvikle et digitalt løpesamfunn hvor målet er å ha kontakt med deltakere og medlemmer gjennom hele året.

Det digitale løpesamfunnet skal brukes til å motivere våre løpere gjennom å tilby kurs, fysiske løp, virtuelle løp, løpekampanjer og faglig inspirasjon/påfyll. Målgruppen for prosjektet er løpere/joggere/mosjonister, uansett erfaring, ferdighet, kapasitet og aktivitetsnivå. Tilbudet som medlemmene i løpesamfunnet presenteres vil være tilpasset hver enkelts behov og etterspørsel.

Den digitale løsningen som tilbys vil være en videreutvikling av de eksisterende digitale kampanjeløsningene som Bedriftsidretten allerede benytter. Det er ventet at 1. steg av utviklingen, funksjonalitet knyttet til virtuelle løp og løpekampanjer skal stå klar til juli/august.
Deretter vil løsningen utvikles gradvis slik at stadig ny funksjonalitet kan tilbys utover høsten.

Bedriftsidretten har en klar forventning om at vi med denne løsningen kan tilby attraktive løpeaktiviteter.

Prosjektleder/forsker

Jarle Blindheim

Detaljer
Program
Ekstraprogram i forbindelse med koronaepidemien
Prosjektnavn
Virtuelle løp
Organisasjon
Norges Bedriftsidrettsforbund
Beløp Bevilget
Kr 200.000
Startdato
30.04.2020