Datakafé 2022

Søknadssammendrag

Den 13. februar 2020 starte Tokke Seniornett med Datakafe på Tokke Frivilligsentral.

Når prosjektleder Tokke Seniornett begynte å lese litt om gaming for seniorer, og fant ut at det har positiv effekt på både kognitive og fysiske funksjoner, er veldig sosialiserende, kan bidra til at eldre kan bo lengre selvstendig i sitt egen hjem, kan gi nye ferdigheter og skaper bedre digital forståelse, så har vi i Tokke Seniornett bestemt for at starte med datakafe 2022.

Datakafe 2022 organiserer regelbunden spillmiddager for eldre, dette i analog og i digitale form, brettspill, kortspill og digitale platformer samt spill pa nettbrett, pc og spillkonsoller.

Vi starter 30. november 2021, dette på Tokke Frivilligsentral, tirsdager klokken 16.00 – klokken 19.00. Her arbeider Tokke Seniornett samen med, Tokke Frivilligsentral, Seniornett Norge, og Tokke Bibliotek. Tokke Seniornett har veiledere på plass.

Målgruppe er først og fremst hjemmeboende seniorer (men alle er velkomne).

Samtidig fortsetter Tokke Seniornett med sin Datakafe på torsdager, her er det fokus på bruk av digitalt utstyr og programmer, tilpasset til seniorer.

Begge dager skal dette være en sosial møteplass, spesielt for seniorer, alle er velkomne. Tilbudet er gratis for alle deltagere.

Prosjektleder

Jacques Booij

Detaljer
Program
Frivillighetens program for besøk og aktivitet for sårbare eldre
Prosjektnavn
Datakafé 2022
Organisasjon
Seniornett
Beløp Bevilget
Kr 35.000
Startdato
15.11.2021