FIFA med Farfar

Søknadssammendrag

«FIFA med Farfar» møter seniorenes opplevelse av isolasjon og avstand med barn og unges opplevelse av «nærhet» gjennom digitale medier, verktøy og spill. e-Sport vokser som aktivitet og «idrett». Mens besteforeldre kunne «spille ball» med barna som ville bli fotballspillere, føler de seg inkompetente til å lære barna dataspill.

Når rollene byttes kan det oppstå ny mestring og læring for unge og eldre.

Det settes opp kurs på dagtid for seniorer som vil lære om dataspill, gaming og e-Sport for egen del og sm oppfølging av barnebarn med instruktør samt «spilldager» for seniorer i våre lokaler. I Covid-perioden begrenses til 5-8 deltakere med godt smittevern. Etter Covid økes dette for å styrke sosiale nettverk. Prosjektet kan gi inntil 100 seniorer opplæring i dataspill.

Målgruppen er seniorer over 65 år.

Kurs, veiledning, utlån og spilldager fysisk og online etableres som en «ny veg» inn til Seniornett sine øvrige tilbud om digital kompetanse på PC, Nettbrett, telefon mm. Tilsvarende kurs og aktiviteter settes opp for Gaming/e-Sport på PC, men uten utlånsmulighet da de fleste har egen PC.

SeniorNett Gulset holder til på Gulsetsenteret der prosjektet vil fortsette i samarbeid med Ungdomsskolen i nabobygget. Erfaringer vil trekkes inn i «innsats for andre»-faget mm

Erfaringene deles med 32 Frivilligsentraler i Vestfold/Telemark og med 469 Frivilligsentraler i Norge gjennom Idebanken som er tilgjengelig for alle på www.frivilligsentral.no

Oppstart av prosjektet er desember 2020: Tilsagn, innkjøp, annonsering av utlån + kurs fra januar 2021. «FIFA med Farfar»-demonstrasjon i romjula. Fra januar 2021 blir det kurs i Playstation for seniorer + utlån av utstyr.

Desember: Prosjektavslutning med FIFA-dag i romjula.

Prosjektleder/forsker

Gisle Lunde

Detaljer
Program
Frivillighetens program for besøk og aktivitet for sårbare eldre
Prosjektnavn
FIFA med Farfar
Organisasjon
Seniornett
Beløp Bevilget
Kr 300.000
Startdato
02.12.2020