For deg – dramaserie om spiseforstyrrelser hos unge menn

Søknadssammendrag

Spiseforstyrrelser oppfattes og omtales ofte som en «jentelidelse» og assosieres gjerne med anoreksi. Det er et bilde som både er skjevt og ufullstendig. Antakelig er det betydelige mørketall når det gjelder spiseforstyrrelser hos gutter og menn, og inn her hører også bulimi og overspisingslidelse.

Unge med spiseforstyrrelser har blitt flere, yngre og sykere under pandemien. Den store økningen av barn og unge som sliter psykisk har gjort at flere sykehus har måttet iverksette kriseplaner.

Rådgivning om spiseforstyrrelser (ROS) er opptatt av å bevisstgjøre barn og unge og demme opp for den uheldige utviklingen ved å snakke med og til de utsatte målgruppene, åpent, direkte og gjerne på nye måter.

Støtten fra Stimuleringsprogrammet skal brukes til å produsere og distribuere dramaserien «For deg» med skuespillere på TikTok-plattformen. Vi ønsker å speile det følelseskaos som mange unge kjenner på ved at vi skaper en fortelling som mange kan kjenne seg igjen i. Spesielt vil serien ta opp spiseforstyrrelser hos gutter og menn.

Initiativet til satsingen kommer fra den unge innholdsprodusenten Aleksander Dokkeberg (28) i produksjonsselskapet Nordic Screens. Han har utviklet ideen til dramaserien «For deg», basert på erfaringene han gjorde med med YouTube-serien «FLINK». «For deg» blir antakelig den første dramaserien på TikTok-plattformen i Europa.

Serien følger Aurora (25) som faller pladask for den sjarmerende TikTok-stjernen Leif (26). Aurora merker imidlertid raskt at noe ikke stemmer med Leif, han er uforutsigbar og oppfører seg rart. Aurora frykter at han er en «fuckboy». Det hun ikke vet er at drømmegutten sliter med spiseforstyrrelser.

Hver episode er på 1-3 minutter, serien består av 15 episoder. En, eller flere kjente TikTokere medvirker. Det er vertikal historiefortelling og vi benytter oss av aktuelle hashtags
og trender. Målsettingen er å nå 300.000 unike brukere i aldersgruppen 10-18 år, både gutter og jenter med tilsammen 850.000 videovisninger.

Prosjektleder/forsker

Ivar Steen-Johnsen

Detaljer
Program
Stimuleringsprogram for helsefrivilligheten
Prosjektnavn
For deg – dramaserie om spiseforstyrrelser hos unge menn
Organisasjon
Rådgivning om spiseforstyrrelser
Beløp Bevilget
Kr 1.000.000
Startdato
08.04.2022