Fotosafari i RIB

Søknadssammendrag

Bømlo er perla verst i havet, hvor det finnes utrolig mange driftige folk i en vakker og delvis vill natur. Dette prosjektet vil gi målgruppen som er personer over 65 år en helt unik og fantastisk opplevelse til å oppleve noe av denne naturen de ikke har sett eller heller ikke har vært før. I tillegg blir de gitt muligheten til å lære å ta skikkelig gode bilder slik at opplevelsen de får kan deles med andre og ses på seinere gjennom de bildene som de har tatt. Så selve turen vil starte med at de får en god innføring i hvordan en kan ta de beste bildene med smarttelefon eller nettbrett.

Til denne jobben har vi engasjert Ingebjørg Westre til å ta seg av, da hun har god erfaring med kursing i dette temaet. Hun har vært kursholder for slike tema tidligere og er kjent for å ta gode bilder og fange øyeblikket.

Deretter er det RIB tur mellom holmer og skjær på vestsiden av Bømlo, denne turen er det Jostein Våge i Brandasund kultur og fritid som er ansvarlig for. Han er lommekjent i området og har god kunnskap til historien rundt om plasser her som folk gjemte seg for tyskerne under krigen og som deltakerne kanskje bare har hørt sine foreldre snakke om.

Historien om hvordan folk levde og hvor de bodde og livnærte seg her ute i havgapet er også utrolig fasinerende. Jostein er i tillegg en god fortelle og formidler. Halvveis på turen gjøres det et stopp på Slåtterøy fyr hvor det er mulighet for en omvisning i fyret. Her ute på Slåtterøy skal det nytes mat fra Marinaden som har pakket for oss tapasboks, kaffi, vann og sitteunderlag. Her vil det nok bli tatt mange flotte bilder.

Prosjektleder

Anne Johannessen

Detaljer
Program
Frivillighetens program for besøk og aktivitet for sårbare eldre
Prosjektnavn
Fotosafari i RIB
Organisasjon
Seniornett
Beløp Bevilget
Kr 192.500
Startdato
12.02.2021