Inneaktivitet er viktig med tilpasset treningsprogram!

Sluttrapportsammendrag

Oppstart, planlegging og produksjon av treningsvideoer gikk som planlagt i prosjektgruppen, i samarbeid med ekstern samarbeidspartner. Vi sendte treningsfilmene til enkelte medlemmer for uttalelse før lansering. Dette dro ut i tid og tilbakemeldingene var veldig forskjellige. Det medførte at vi måtte gjøre en del endringer i filmene. Men det var nyttig og bidro nok til at flere lastet ned treningsfilmene, startet opp med fysisk aktivitet og følte mestring.


Søknadssammendrag

I disse koronatider er det behov for ekstra motivering og inspirasjon for å holde seg i aktivitet, når man må holde seg mye innendørs.

Hovedmålet er at flest mulig med cystisk fibrose blir motivert til fysisk trening. Det skal utvikles enkle, tilpassete øvelser, som de fleste kan gjennomføre. Øvelsene blir vist i film av en profilert trener. Filmene kan lastes ned og gjennomføres når det ønskes. NFCF vil hyppig minne på og inspirere til bruk av treningsfilmene, i alle våre kanaler.

Vi håper at våre medlemmer opprettholder et aktivitetsnivå, som kan bidra til å holde sykdommen i sjakk, i en ellers krevende tid. Videre at treningen opprettholdes som fast innslag i hverdagen videre.

Prosjektleder

Ellen Damhaug Scheel

Detaljer
Program
Ekstraprogram i forbindelse med koronaepidemien
Prosjektnavn
Inneaktivitet er viktig med tilpasset treningsprogram!
Organisasjon
Norsk forening for cystisk fibrose (NFCF)
Beløp Bevilget
Kr 120.000
Startdato
30.04.2020