Kor progressivt

Sluttrapport

Sluttrapportsammendrag

Sangglade medlemmer i Foreningen for Muskelsyke (FFM) har lenge snakket om at det ville være moro å starte et kor

Sangglade medlemmer i Foreningen for Muskelsyke (FFM) har lenge snakket om at det ville være moro å starte et kor. Det var den opprinnelige grunnen til at det ble sendt søknad til Helse og Rehabilitering om prosjektmidler til ”Kor progressivt”.

 

Betingelsene for å bli med i koret var å være medlem i FFM og å ha en muskelsykdom. Koret var samlet tre ganger 2006 og tre ganger i 2007, i tillegg til helg med opptredener. Vi nådde vår målsetting som var å opptre på FFM 25-års jubileum og å synge på Karl Johans gate i Oslo. Vi nådde også målsettingen om bedre pustekapasitet.

 

Fordi 15 av 19 medlemmer i koret bruker rullestol måtte vi samles på hotell som var godt tilrettelagt. Sangerne kom fra hele landet, så reiseutgiftene ble høye. Vi trente på sang- og pusteteknikk og fikk hjelp av sangpedagog på den første samlingen. Deretter øvde dirigenten inn de ulike stemmene og jobbet med klangen. Sangerne fikk mulighet til å øve hjemme, ved at dirigenten spilte inn alle stemmene på Note Worthy Composer og sendte de på e-post.

 

Kor progressivt oppnådde progresjon i sangprestasjonene og opplevde opptredenen på jubileet og på Karl Johans gate som veldig positivt. Vi fikk gode tilbakemeldinger og høstet stor applaus.

 

For den videre framdrift har vi søkt legater og andre om økonomisk støtte. Hittil har vi fått innvilget kr 35.000. Alle i koret ønsker at det må leve videre og vi jobber med å finne sponsorer.

Prosjektleder/forsker

Kristbjørg Dale Bolstad

Detaljer
Program
Rehabilitering (2005)
Prosjektnavn
Kor progressivt
Organisasjon
Foreningen for Muskelsyke
Beløp Bevilget
2006: kr 200 000, 2007: kr 210 000
Startdato
01.01.2006
Sluttdato
31.12.2007
Status
Avsluttet