På tur med Seniornett

Søknadssammendrag

Seniornett Sunndal vil kombinere tur og dataopplæring for eldre i Sunndal. Det vil være fast oppmøtested en gang i uken, i vinterhalvåret blir dette Pensjonistsenteret. I sommerhalvåret kan oppmøte være i et friluftsområde.

Aktivitetene vil bestå av en gåtur i nærmiljøet kombinert med enkel bruk av data. Vi ser for oss å benytte første onsdag i måneden til innføring i enkle apper på telefonen, disse appene vil bli benyttet når vi er ute på tur. Noe av gleden med å være på tur er matpause. Vi har allerede vært i kontakt med kjøkkenet på Pensjonistsenteret med tanke på levering av drikke + noe å spise.

Målgruppen er eldre over 65 år og som blir sittende mye hjemme på grunn av den pågående pandemien. For å ivareta sikkerheten til deltakerne vil vi kjøpe inn sikkerhetsutsyr som refleksvest, isbrodder, hodelykter, sitteunderlag, munnbind og antibac. En utfordring er ufyselig vær: og da kan benytte storsalen på Pensjonistsenteret

Vi forventer en positiv helsegevinst gjennom prosjektet ved å bevege seg og være ute, mestringsfølelse ved å lære enkel data og bruke den i praksis.

Prosjektleder/forsker

Gjertrud Brun

Detaljer
Program
Frivillighetens program for besøk og aktivitet for sårbare eldre
Prosjektnavn
På tur med Seniornett
Organisasjon
Seniornett
Beløp Bevilget
Kr 67.000
Startdato
18.12.2020