Risikofri sosial omgang

Søknadssammendrag

Seniornett Ullensaker vil ukentlig arrangere trygge fysiske og digitale samlinger med interessante og relevante temaer for målgruppen 66 – 90 år. Her vil det være gode foredrag, både digitalt rettede og med andre relevante temaer. Digital opplæring og bruk av moderne kommunikasjon vil være en viktig del av innholdet fordi dette skal brukes aktivt i kommunikasjonen mellom deltakerne. På noen møter vil en være fysisk tilstede, mens andre ganger vil en være digitalt tilstede (video-møter og video-samtaler). Digitale møter er svært aktuelt nå under corona-pandemien, særlig fordi eldre mennesker er i en risiko-gruppe med restriksjoner på fysiske møter. Opplæring i digital kommunikasjon vil også gi grunnlag for risikofri sosial omgang utover dette kurset, feks. med familie og venner.

Temaene på møtene kan være data-relaterte, helse-relaterte eller dags-aktuelle, som for eksempel «corona-status i kommunen», «gode corona-tiltak for seniorer» og så videre. Opplæring i data-programmer på mobilen (apper) vil også være aktuelt, f.eks. Google Maps/Streetview, med praktisk øvelse/gåtur i nærområdet. Fornuftig bruk av sosiale media, mobil-bank, osv er andre temaer. Deltakerne kan påvirke hvilke temaer som velges. Hensikten er at det skal være så interessant, hyggelig og nyttig at en virkelig har lyst til å gå på møtene.

Det vil være en prosjektleder for prosjektet. Prosjektleder vil ha ansvar for endelig ressursallokering, justering av aktivitetsplanen samt etablering og oppstart av prosjektet. Corona-situasjonen i samfunnet kan påvirke planen og iverksettelsen. Alt må innordnes etter gjeldende regler og restriksjoner for covid-19. Prosjektgruppen vil i samarbeid med Frivilligsentralen sørge for utlysning/annonsering etter deltakere og etablering av to stk deltakergrupper for våren 2021, fortrinnsvis én med utgangspunkt på tettstedet Jessheim og én med utgangspunkt på Kløfta. Når aktiviteter, tidsplan og deltakere er fastsatt, vil den praktiske iverksettelsen gjennomføres.

Prosjektet starter opp 15. desember og fra februar møtes gruppene.

Prosjektleder/forsker

Kjell Martin Holen

Detaljer
Program
Frivillighetens program for besøk og aktivitet for sårbare eldre
Prosjektnavn
Risikofri sosial omgang
Organisasjon
Seniornett
Beløp Bevilget
Kr 100.000
Startdato
02.12.2020