Sanitetsparken – møtested i friluft for føtter og hjul

Søknadssammendrag

Etter 2 år med covid-19 ser vi behovet for å skape en fin uteplass for våre eldre i Omsorgsboligene, ansatte og pårørende, deltagere på kløverturene i regi av Saltdal sanitetsforening. Dette blir synlig i vårt nærmiljø og gjør det lettere for ansatte og frivillige til å lage sosial aktivitet.

Målet for prosjektet er å få eldre ut i nærområde, øke livskvalitet, overskudd å bedre hukommelse og søvn for våre eldre. Vi skaper en uteplass som blir en flott arena for at pårørende, ansatte og frivillige kan skape aktivitet for eldre. Det vil igjen skape gode innspill til samtaler i hverdagen. Det vil å skape gode aktiviteter for eldre som ellers er mye alene og forebygger ensomhet.

Vi ønsker å gi et godt tilbud for sosialt samvær og bedre livskvalitet med å ha mulighet for å gå på tur i nærområde, lage bål, sitte på en benk å se på folk og rørelser i nærmiljøet. Alt dette for at parken skal være lett tilgjengelig og at det skal skape gode øyeblikk for våre eldre både vår, sommer, høst og vinter i mange år fremover. Aktiviteter som kan gjøres uten så mye planlegging og økonomiske utfordringer.

Vi forventer at parken blir mye brukt å årene som kommer og gleder oss til å sette spaden i jorda så snart været tillater det. Parken blir en berikelse for nærmiljøet til di nærliggende omsorgsboligene.

Prosjektleder

Cecilie Bringslimark

Detaljer
Program
Frivillighetens program for besøk og aktivitet 2022
Prosjektnavn
Sanitetsparken – møtested i friluft for føtter og hjul
Organisasjon
Norske kvinners sanitetsforening
Beløp Bevilget
Kr 300.000
Startdato
08.04.2022