Ung muskelsyk på egenvalgt ferie

Sluttrapport

Sluttrapportsammendrag

Prosjektleders kompetanse: lang brukererfaring og kompetanse som tillitsvalgt i interesseorganisasjoner og delaktighet med men

Prosjektleders kompetanse: lang brukererfaring og kompetanse som tillitsvalgt i interesseorganisasjoner og delaktighet med mennesker med funksjonshemninger i egen familie, foruten merkantil fagutdanning/yrkeserfaring.

 

Bakgrunn for prosjektet: Mange års samarbeid med funksjonshemmede barn/ungdommer som har begrensede og tradisjonsbundne ferie­ og fritidstilbud. Funksjonshemmet eller ei så er behovet for ferie og fritid til stede.

 

Formål: Mulighet for planlegging og avvikling av ferie for alle etter eget ønske og mulighet. Utarbeiding av ferietilbud for bevegelseshemmede, fortrinnsvis brukere av elektrisk rullestol og med behov for brukerstyrt personlig assistent. Medbestemmelsesrett for den fysisk bevegelseshemmede, også når det gjaldt planlegging og økonomisk styring i ferievalget.

 

Gjennomføring: En gruppe på 11 personer, 4 rullestolbrukere, 4 personlige assistenter, 1 fysioterapeut, I teknisk fagkyndig foruten reiseleder, gjennomførte ferietur til London. På forhånd ble det gjennomført flere små samlinger. Kunnskap og fakta om London og utenlandsreiser ble utvekslet, og turen ble planlagt med utflukter i London etter deltagernes egne ønsker.

Prosjektleder/forsker

Wenche Berg

Detaljer
Program
Rehabilitering (1998)
Prosjektnavn
Ung muskelsyk på egenvalgt ferie
Organisasjon
Foreningen for Muskelsyke
Beløp Bevilget
1999: kr 200 000
Startdato
01.01.1999
Sluttdato
30.06.2000
Status
Avsluttet