Voksenkontakter ved spesialsykehuset for epilepsi

I samarbeid med

Søknadssammendrag

Bakgrunn

Voksne er den største gruppa som opplever å få en epilepsidiagnose. Det er knyttet en større risiko til å utvikle både angst og depresjon når man får denne diagnosen i høy alder. Dessverre er det en større gruppe som får en vanskelig form for epilepsi som krever mer omfattende utredning. Disse blir henvist til Statens senter for vanskelig behandlingsbar epilepsi SSE. Her kan pasientene bli nødt til å bo, opptil flere uker under sin utredning.

Målsetting

Vi skal etablere en voksenkontakt-tjeneste ved Spesialsykehuset for epilepsi. Gi voksne med en vanskelig epilepsidiagnose muligheten til å snakke med trente likepersoner som har «gått veien før de» og som kan veilede i hvordan mestre sin nye situasjon.

Målgruppe

Voksne med vanskelig behandlingsbar epilepsi innlagt ved Spesialsykehuset for Epilepsi

Antall personer i målgruppen

3000

Beskrivelse av gjennomføring

Vi skal etablere en voksenkontaktgruppe ved voksenavdelingen på spesialsykehuset for epilepsi. Gruppen skal bestå av opplærte voksne likepersoner som har funnet mestringsstrategier til å leve gode liv med en vanskelig epilepsidiagnose. De skal være gode samtalepartnere til voksne som har kommet i denne situasjonen. Gruppa skal være tilgjengelig for innlagte ved SSE med to trente kontakter 1 til 2 ganger i måneden. Her skal pasienter kunne stikke innom for en uformell prat for og dele sine opplevelser, og få veiledning i hvordan mestre livet selv med tøffe anfall og en uavklart livssituasjon. Deltagerne kan stille spørsmål og snakke med andre i samme situasjon. Voksenkontaktene kan veilede i hvor man finner hjelp og hvordan man kan løse situasjoner som kan oppstå i de utfordringene man står i.

Fremdriftsplan

2021 september Opprette prosjektgruppe Oktober Rekruttere/annonsere November Intervjue 2022 Januar Kurs Februar Oppstart Mars-mai Oppfølging Evaluere/videreføre

Prosjektleder/forsker

Benthe Lill Krigerød

Detaljer
Program
Helse vår (2021)
Prosjektnavn
Voksenkontakter ved spesialsykehuset for epilepsi
Organisasjon
Epilepsiforbundet
Beløp Bevilget
2021: kr 74 000
Startdato
01.09.2021
Sluttdato
01.12.2022
Status
Under gjennomføring