Krible, Kjapp og Kaos – Live

I samarbeid med

Søknadssammendrag

Bakgrunn for prosjektet/tiltaket

Formålet med prosjektet er å utarbeide en animasjonsfilm om Krible, Kjapp og Kaos som illustrerer symptomene på ADHD, hyperaktivitet, impulsivitet og uoppmerksomhet. Målet er at barn og ungdom skal kunne kjenne seg igjen i symptomene og gi økt kunnskap til medelever og deres foresatte. I tillegg er målet å bidra til økt inkludering. Filmen skal benyttes i opplæringssammenheng rettet mot barn og unge direkte, slik at man har en inngang til å snakke mer om symptomene på ADHD og hva dette betyr for den enkelte. Filmen skal også benyttes i klasserom for å bedre kunne illustrere for resten av klassen hva ADHD egentlig er. En slik film finnes ikke i dag og barn og unge savner noe som kan forklare ADHD på deres nivå. Figurene Krible, Kjapp og Kaos er illustrert av Headspin AS og er allerede illustrasjoner brukt i psykoedukasjonskurset Kort & Godt om ADHD. Nå ønsker vi i samarbeid og lage liv i figurene

Aktivitet/tiltak/metode

Figurene Krible, Kjapp og Kaos illustrerer de tre vanskeområdene hyperaktivitet, impulsivitet og uoppmerksomhet. Figurene skal nå animeres og skapes til liv. Målgruppen er barn og unge med ADHD i alderen 6-18 år, deres medelever, foreldregrupper og andre som ønsker å vite hva ADHD er. Filmen vil være tilgjengelig på alle ADHD Norges digitale flater. Nettsiden www.adhdnorge.no har 600 000 unike besøk i løpet av et år. Evalueringen vil kunne måles etter antall visninger. Siden figurene blir animert er personvernhensyn ivaretatt, men uansett er det viktig at symptomene vises rett og ikke underbygger myter eller stigma. Det er viktig at Headspin AS forstår hva vi ønsker og få frem om diagnosen. En god dialog i startfasen og underveis i prosjektperioden er viktig for å nå samme mål.

Antall deltakere

0

Forventet virkning av aktiviteten/tiltaket

Å lage informasjonsfilmer rettet mot barn og unge, deres jevnaldrende og foresatte vil kunne øke forståelsen for ADHD og kunnskap om hvilke utfordringer barn og unge med ADHD kan ha. Dette vil igjen kunne bidra til økt inkludering, tilhørighet, vennskap og et miljø de kan trives i. Dette er viktig for det enkelte barn, for familien, for nettverket og for samfunnet i sin helhet. Å oppleve seg inkludert og forstått vil være forebyggende og risikodempende med tanke på uheldig utvikling.

Plan for gjennomføring

Figurene Krible, Kjapp og Kaos illustrerer de tre vanskeområdene hyperaktivitet, impulsivitet og uoppmerksomhet. Symptomer på hyperaktivitet kan være bevegelser og uro med hender, føtter og med kroppen (synes for andre) kribling, rastløshet og mange tanker i hodet samtidig (synes ikke for andre). i tillegg som man snakker mye, synger eller lager lyder (verbal uro). Symptomer på impulsivitet kan være at man sier og gjør ting kjapt, uten å tenke seg om, tenker ikke over konsekvenser av det man gjør og er utålmodig og rastløs. Symptomene på uoppmerksomhet kan være at man forstyrres av bevegelser, lyder eller egne tanker, mister lett fokus, vanskelig å følge med, går kanskje glipp av beskjeder og viktig informasjon og verden kan føles kaotisk.

Prosjektleder

Bente Knutsen

Detaljer
Program
Helse
Prosjektnavn
Krible, Kjapp og Kaos – Live
Organisasjon
ADHD Norge
Beløp Bevilget
2024: kr 10 000, 2025: kr 390 000
Startdato
01.12.2024
Sluttdato
01.12.2025
Status
Under gjennomføring