150 Familiepakker til utsatte familier i Haugesund

Søknadssammendrag

Målet var å bistå utsatte familier i Haugesund i en vanskelig tid. Prosjektet er et samarbeid mellom Kirkens Bymisjon, Røde Kors og KFUK-KFUM Forandringshuset Haugesund og man mobiliserer et bredt nettverk av frivillige ressurser for å pakke og levere ut mat- og aktivitetspakker til barnefamilier i Haugesund som opplever å ha det tøft i denne perioden, grunnet økonomi, ensomhet, psykisk helse etc.

Målet er 150 pakker og de deles ut i uken før 17. mai. Grunnpakken består av matkasse til familie på fem, aktivitetshefter, smittevernstips på ulike språk, oversikt over tilbud og overraskelser til barna. Det er også mulig å velge aktivitetspakker for barn/ungdom tilpasset alder.

Forventet resultat er på kort sikt å bistå familier i en vanskelig periode med både mat og inspirasjon til aktiviteter som kan få opp humøret. I tillegg ser vi at et bredt samarbeid mellom ulike organisasjoner og kommune på lengre sikt vil kunne gi bedre og et mer samordnet tilbud til målgruppen. Vi ser allerede gode ringvirkninger og fordeler med å jobbe tettere sammen om felles prosjekter.

Prosjektleder/forsker

Hiwot Hailu

Detaljer
Program
Ekstraprogram i forbindelse med koronaepidemien
Prosjektnavn
150 Familiepakker til utsatte familier i Haugesund
Organisasjon
KFUK-KFUM
Beløp Bevilget
Kr 95.000
Startdato
30.04.2020