Å stå trygt i møte med barn og unge som har det vanskelig
Søknadssammendrag
I dette prosjektet vil rådgiverne i ROS nasjonalt lære seg og iverksette arbeidsformatet Feedbackbasert kollegaveiledning (FBK) i sin arbeidshverdag. FBK er et strukturert og systematisk arbeidsformat som er utviklet for å kunne trene på ferdigheter som er nyttige i en utfordrende rådgivningssituasjon. Hensikten med ferdighetstreningen er at et kollegialt rådgivningsteam skal kunne spille hverandre gode og støtte hverandre i arbeidet sitt. Rent praktisk går formatet ut på at det iverksettes faste treffpunkt på arbeidsplassen, der man sammen trener på kommunikasjonsferdigheter gjennom rollespill som baserer seg på situasjoner en møter i arbeidet sitt.
Gjennom dette formatet skal rådgiverne lære seg spesifikke kommunikasjonsferdigheter, utviklet av grunnleggerne bak FBK-formatet, som vil fungere som et verktøy for å skape kontakt med unge mennesker som er utfordrende å hjelpe. Å øke rådgivningskompetansen blant våre rådgivere vil være et svært viktig tiltak for å kunne sikre gode og adekvate hjelpetilbud for de mange barn og unge som nå har ekstra stort behov for noen å prate med. Disse trenger å møtes av kompetente og trygge rådgivere. Samtidig vil iverksettelsen av FBK være et viktig tiltak for å sikre en effektiv og strukturert kompetanse- og erfaringsutveksling mellom våre rådgivere, i et anerkjennende og støttende fellesskap. Samlet sett vil dette være et svært viktig bidrag for å sikre et godt samtaletilbud for våre unge brukere, som er målgruppen for dette prosjektet.
Iverksettelsen av FBK vil evalueres internt blant rådgiverne. Erfaringer og resultater vil samles i en digital presentasjon som vil formidles til relevante instanser.
Prosjektet et ettårig med oppstart i mars 2021.