Ammevideoer til nettsiden

Sluttrapport

Sluttrapportsammendrag

Ammehjelpen driver mor-til-mor støtte for det meste via telefon og e-post

Ammehjelpen driver mor-til-mor støtte for det meste via telefon og e-post. Ofte har en bruk for å forklare forskjellige ammestillinger og riktig sugeteknikk. Tankene om å lage små videoer om dette og legge på hjemmesiden vår, har vært der i mange år. Flere og flere skaffer seg kunnskap via internett, og www.ammehjelpen.no har stadig flere besøk.

 

Målsettingen med prosjektet er at så vel mødre som ammehjelpere og helsepersonell enkelt kan se hvilke ammestillinger og tiltak en kan benytte i forskjellige situasjoner.

 

Prosjektet er blitt drevet av Ammehjelpen sentralt, i samarbeid med lokalgruppa på Biri for praktisk gjennomføring av selve filmingen. Profesjonelle film- og datafolk ble leid inn. Mødre med babyer i alder 14 dager til 14 måneder ble rekruttert lokalt, og stilte opp gratis. Fra Ammehjelpens egne rekker hentet vi fagfolk til å godkjenne filmenes faglige innhold. 12 filmer ble lagt ut på nettet i august, og har vakt interesse både her i landet og utenlands. Ammehjelpen har takket være filmene innledet et samarbeid med nettstedet babymedia.com, som er det norske nettstedet som har flest treff når det gjelder fødsler, spedbarn og amming.

 

Prosjektet ble presentert på Extra-sendingen 2. november 2004. Videreføringen av prosjektet er i gang. Ytterligere to filmer er under arbeid, og det skal legges på engelsk tale i tillegg til norsk. Filmene vil bli laget på DVD og solgt via Ammehjelpen. Prosjektet er fullfinansiert av Helse og Rehabilitering.

Prosjektleder/forsker

Anita S. Schrøder

Detaljer
Program
Forebygging (2003)
Prosjektnavn
Ammevideoer til nettsiden
Organisasjon
Ammehjelpen
Beløp Bevilget
2004: kr 60 000
Startdato
01.02.2004
Sluttdato
01.06.2004
Status
Avsluttet