Gå deg glad – stavgangsgruppe

Sluttrapport

Sluttrapportsammendrag

Prosjektet startet opp januar 2005 og var et samarbeidsprosjekt mellom LPP Asker og Aktiv fritid, Asker kommune

 

Prosjektet startet opp januar 2005 og var et samarbeidsprosjekt mellom LPP Asker og Aktiv fritid, Asker kommune.

 

Bakgrunn: Erfaringer viser at voksne med psykiske lidelser har lett for å isolere seg og bli inaktive. De har ofte et lite nettverk. Studier viser at aktiviteter har en positiv effekt på mennesker med psykiske lidelser.

 

Prosjektgjennomføring/Metode: Annonsering, informere i boliger, dagsenter og hos behandlere om stavgangstilbudet.

 

Gjennomføring: Våre to ledere er aktivitetsledere og hadde sørget for å gå på stavgangskurs før aktiviteten. Vi hadde tre forskellige grupper. Torsdag (totimers tur), fredag (ungdomsgruppe på tur), annenhver lørdag (dagstur). Vi sørget for transport, noe som var veldig viktig.

 

Resultater og resultatvurdering: Målet vårt var at deltageren skulle komme i bedre fysisk form, og selv om vi ikke målte fremgangen, så hadde treningen positiv effekt på alle deltagerne. Som sekundærgevinst fikk alle deltagerne bedret sitt sosiale nettverk, og noen klarte også å forandre på kostholdet sitt til et sunnere alternativ.

 

Konklusjon/Videreføring av prosjektet: Alt i alt var prosjektet vellykket, selv om vi ikke fikk gjennomført alt i prosjektbeskrivelsen. For å fullføre det som sto i prosjektbeskrivelsen og fordi vi av erfaring vet at fysisk aktivitet er spesielt viktig for vår målgruppe, så vil vi fortsette med tilbudet vårt på følgende måte: Stavgang for voksne hver torsdag, stavgang for ungdomsgruppe hver fredag, dagsturgruppe annenhver lørdag og trening på helsestudio to dager pr. uke for 12 deltagere.

Prosjektleder/forsker

Randi Høghaug

Detaljer
Program
Forebygging (2004)
Prosjektnavn
Gå deg glad – stavgangsgruppe
Organisasjon
Landsforeningen for Pårørende innen Psykisk helse
Org.ledd
Asker kommune, avdeling Aktiv Fritid
Beløp Bevilget
2005: kr 37 000
Startdato
01.01.2005
Sluttdato
31.12.2005
Status
Avsluttet