Inkluderende fadderuke

Søknadssammendrag

Bakgrunn

Juvente ble i 2019 tilbudt å delta i prosjektet summerLEAHP arrangert av blant andre IOGT International. Målet var å utvikle et prosjekt som skulle ta for seg et alkoholproblem på deres campus. Juventes representant valgte her å fokusere på fadderuken da det er et etablert faktum at det er mye alkoholbruk i fadderuken. Studentene synes selv det blir for mye fokus på alkohol i studietiden. 52% synes det brukes for mye alkohol, 62% ønsker flere alkoholfrie arrangementer, og 19% oppgir å ha valgt å la være å delta på arrangementer på grunn av fokuset på alkohol.

Målsetting

Redusere drikkepress og inspirere til flere alkoholfrie aktiviteter for studenter.

Målgruppe

Nye studenter.

Antall personer i målgruppen

4000

Beskrivelse av gjennomføring

Av større tiltak skal det lages: – Et 45-minutters kurs/foredrag om alkohol, risiko forbundet med alkoholbruk, og inkludering som fokuserer på hvordan fadderne best kan legge til rette for at de studentene som skal delta på fadderordningen skal føle seg inkludert. – En pakke som skal sengs til fadderstyrer og fakulteter som inneholder forslag til arrangementer, oppskrifter på alkoholfrie drinker, veileder som kort tar for seg hva det kan være viktig å huske på. Mindre tiltak: – Veileder for alkoholfrie alternativer som skal distribueres til studentbarer – Oppskriftshefte som inneholder oppskrifter på alkoholfrie drinker – Veileder som tar for seg forskjellig det er viktig å huske på, f.eks fakta om alkohol, hvordan inkludere flest mulig, hvordan jobbe mot drikkepress – Prosjektet skal bistå skoler, fadderstyrer, studentforeninger og eventuelt studentsamskipnaden.

Fremdriftsplan

Januar – april: • Lage prosjektgruppe • Utvikle materiell og grafisk profil. Mai/juni: • Kontakte fadderstyrer, fakulteter, universiteter og høyskoler, og booke møter. Juli: • Sende ut materiell August: • Foredrag for faddere • Gjennomføring av arrangementer September: • Evaluering og rapportering

Sluttrapport

Sluttrapport/artikler (pdf)

sluttrapport inkluderende fadderuke.pdf

Prosjektleder/forsker

Ida Braaten

Detaljer
Program
Helse høst (2019)
Prosjektnavn
Inkluderende fadderuke
Organisasjon
Juvente
Beløp Bevilget
2020: kr 45 000
Startdato
01.01.2020
Sluttdato
31.12.2020
Status
Under gjennomføring