Kongesommer

Søknadssammendrag

1. BAKGRUNN
Bakrunn for prosjektet er at barn/unge skal ha noe å gå til i sommerferien. Skolebarna har ca. 2 mnd. ferie, mens foreldrene som regel 3 eller 4 uker. Nytt vennskap kan oppstå, og nye relasjoner bygges.

2. MÅLSETNING
Et mål med «kongesommer»• er at barna skal få innblikk i hva forskjellige organisasjoner driver med, og få lov å prøve tilbudet uten at det skal koste de noe. Så når høsten kommer har de en peiling på hva som kan passe for den enkelte. Et annet mål er å skape møteplasser for de som ikke er bortreist på ferie.3. MÅLGRUPPE
Målgruppen er barn/unge fra 1. til 10. klasse, kommunens egne unge, og de ferierende.

4. GJENNOMFØRING
Dette er sjette året vi i Karmøy Frivilligsentral IOGT arrangerer «Kongesommer». Første året hadde vi ca. 30 deltagere på en eller flere aktiviteter. Andre året hadde vi over 50 deltagere. Tredje, fjerde og femte året året økte antall deltagere til ca. 100. Antallet frivillige hjelpere har også økt. Flere foreldre, besteforeldre og andre frivillige hjelper til, og kommer med forslag til aktiviteter.
Selv om vi har knyttet til oss frivillige voksne hjelpere, ønsker vi å ha ungdom til å hjelpe oss. Det er de som gjør at de ennå yngre synes at det er «kult»• å delta. Ungdommen som vi ber om hjelp får en liten påskjønnelse hver. De legger opp program sammen med oss, og de instruerer og aktiviserer. Etter avsluttet sesong får de attest.

Aktiviteter kan være: klatring, fotball, hip hop, breakdans, fisking, svømming, vannsport, padling, orientering, matlaging i naturen, riding etc. Vi er så heldige å få låne idrettshallen i de 3 ukene prosjektet varer i tilfelle uvær. Som resten av landet er vi opptatt av god folkehelse, og fokuserer ekstra på det. Veldig positivt er det å se at flere nord på Karmøy benytter seg av tilbudet, selv om vi holder til i søre enden av kommunen. Tilbudet har begrenset seg etter hvor mye midler vi kan skaffe. I tillegg til godtgjørelse til ungdommene, bruker vi midler på bussleie, leirplassleie, utstyrsleie og innkjøp av diverse hjelpemidler.
Nytt dette året er at vi skal få være med Karmøy seilforening. De skal lære oss hvordan vi skal seile.

5. BETYDNING
Vi mener at tiltaket bidrar til bedre folkehelse.
En bieffekt er at kommunen er avhengig av turisme. Vi tilbyr også hytteturistene å komme. På den måten får de kanskje en tilknytning til plassen og ønsker å komme igjen.

6. FRAMDRIFTSPLAN
Juli 2014

Gjennomføring

Sluttrapport

Sluttrapport/artikler (pdf)

Kongesommer 2014.pdf

Prosjektleder/forsker

Jan Tore Evensen

Detaljer
Program
Forebygging (2013)
Prosjektnavn
Kongesommer
Organisasjon
IOGT i Norge
Beløp Bevilget
2014: kr 40 000
Startdato
09.07.2014
Sluttdato
27.07.2014
Status
Avsluttet