Kurs for psykisk syke og pårørende

Sluttrapport

Sluttrapportsammendrag

LPP – Trøndelag og Brukerutvalget for Psykisk Helse Sør Trøndelag (PHST) har samarbeidet om å lage en brosjyre om rettigheter

LPP – Trøndelag og Brukerutvalget for Psykisk Helse Sør Trøndelag (PHST) har samarbeidet om å lage en brosjyre om rettigheter til pasienter og pårørende. Brosjyren er basert på flere lover og forskrifter, og er ganske detaljert, fordi særlig rettigheter i forbindelse med tvangstiltak er ganske kompliserte.

 

Mye av arbeidet ble gjort på et seminar over en helg, 29. – 30. mars, ved Selbusjøen Hotell. Det var 16 deltakere tilstede, fra både LPP og Brukerutvalget, og vi delte oss i fire grupper, med bestemte oppgaver. For en del var dette en anledning til å lære om slike rettigheter, men de som kunne minst var også en ressurs for gruppene. Brosjyren skulle skrives slik at alle kunne forstå, så alle var med på å bedømme dette.

 

Gruppene arbeidet intenst, og vi endte opp med en brosjyre som senere ble utgitt av PHST og sendt ut til relevante etater og organisasjoner. Ved siden av arbeidet hadde vi hyggelig sosialt samvær og utveksling av mye annen informasjon.

Prosjektleder/forsker

Randi Aasbø

Detaljer
Program
Rehabilitering (2001)
Prosjektnavn
Kurs for psykisk syke og pårørende
Organisasjon
Landsforeningen for Pårørende innen Psykisk helse
Beløp Bevilget
2002: kr 10 000
Startdato
01.01.2002
Sluttdato
01.05.2003
Status
Avsluttet