UNICEF Norge: Live undervisning for barneskolen under covid

Søknadssammendrag

UNICEF Norge skal fra tirsdag 18. til fredag 21. mai 2021 skape en daglig direktesendt undervisningstime rettet mot 5.-7. trinn i barneskolen med bærekraft og barns rettigheter på timeplanen.

Vi ønsker å strekke ut en hånd til både elever og lærere i barneskolen på tampen av denne vanskelige perioden og tilby et interessant, morsomt, overraskende og lærerikt undervisningstilbud.

Tilbudet skal være hånd i hanske med overordnede prinsipper i læreplanverket og matche undervisningsmål i læreplanene for flere fag, for eksempel samfunnsfag, religion og matematikk. Satsingen kan naturligvis ikke være reklamesendinger for UNICEF Norge, men bygge på organisasjonens ekspertise og formidle de verdier og perspektiver som organisasjonen står for.

I tillegg til å være et nytt og spennende tilbud, vil tilbudet for lærerne bety avlastning fra selve undervisningen, både når det gjelder planlegging og gjennomføring. I en tid der mange lærere er blitt hardt presset i over ett år under helt ekstraordinære omstendigheter, er det grunn til å regne med at tilbudet vil
ønskes velkommen.

Sendingen går direkte på UNICEF Norge sine skolesider, på YouTube og på TV 2s skoleplattform Elevkanalen.no (når ut til 75 prosent av skolene i Norge). Direktesendingen går også direkte på Facebook fordi vi ønsker å nå mange lærere som er aktive der. De som ønsker å bruke tilbudet, men ikke har mulighet til å følge direktesendingene, kan enkelt bruke tilbudet gratis i måneder og år fremover.

Målet er å få mange av landets 2800 grunnskoler med 60 000 elever i hvert trinn til bruke direktesendingene, eller hente opp sendingene i opptak til bruk i undervisningen.

UNICEF Norges undervisningsuke leveres av produksjonsbyrået Nordic spesialistene på verdibasert kommunikasjon med barn og unge gjennom nye konsepter og plattformer.

Prosjektleder/forsker

Ivar Steen-Johnsen

Detaljer
Program
Stimuleringsprogram for helsefrivilligheten
Prosjektnavn
UNICEF Norge: Live undervisning for barneskolen under covid
Organisasjon
UNICEF Komiteen i Norge
Beløp Bevilget
Kr 700.000
Startdato
09.04.2021