Ut på det blå som kanomester

Sluttrapport

Sluttrapportsammendrag

Prosjektet ”Ut på det blå som kanomester” har vært et samarbeidsprosjekt mellom Landsforeningen for Pårørende innen Psykiatri

Prosjektet ”Ut på det blå som kanomester” har vært et samarbeidsprosjekt mellom Landsforeningen for Pårørende innen Psykiatri (LPP), Asker Helsesportlag og Asker Kommune.

 

Bakgrunnen for prosjektet var en erkjennelse av at det i Asker Kommune var et stort behov for aktivisering og ”sosialisering” av psykisk syke i rehabiliteringsfasen. Fysisk aktivitet, læring og mestring blant likesinnede i sosial samvær, har dette prosjektet vist at kan bidra sterkt til et bedre liv for denne gruppen.

 

I 2006 startet en opp med padlersamlingene den 29. mai og hadde avslutning den 25. september. Også i 2007 var det samlinger i perioden 4. juni til 24. september. Til sammen, i løpet av disse to sommersesongene, er det blitt holdt 64 samlinger og det er blitt benyttet 128 timer til padling, instruksjon og sosialt samvær. Det har vært fokusert på fysisk aktivitet som en ressurs i psykiatrisk behandling, læring og mestring, og det å våge nye utfordringer som et middel for bygging av egen selvtillit. Noen av deltakerne lærte seg etter hvert å mestret de raskeste og vanskeligste båter, også i vind og ruskevær. Det er i perioden blitt kjøpt inn fem kajakker og to padleårer.

Prosjektleder/forsker

Per Haldorsen

Detaljer
Program
Rehabilitering (2005)
Prosjektnavn
Ut på det blå som kanomester
Organisasjon
Landsforeningen for Pårørende innen Psykisk helse
Org.ledd
Aktiv fritid, Asker kommune og Asker helsesportslag
Beløp Bevilget
2006: kr 47 000, 2007: kr 15 000
Startdato
01.03.2006
Sluttdato
31.10.2007
Status
Avsluttet