Hilsen fra Stiftelsen Dam
– Tusen takk for stort engasjement i denne vanskelige tiden!
DAM Redaksjonen • 27 mar. 2020
Vi har lagt bak oss noen krevende uker, der hele verdenssamfunnet har blitt satt på prøve – en prøve vi ikke kunne har forestilt oss for bare kort tid siden. For oss i Stiftelsen Dam har de siste ukene vært annerledes, hektiske, men heldigvis gode.
Sekretariatet har i denne perioden jobbet på tolv respektive hjemmekontor, der alle er fullt operative med både de daglige oppgavene – og et helt nytt program.
– I en krevende tid har styret og sekretariatet tatt samfunnsansvar utover det som vi trodde kunne være mulig. Absolutt alle ansatte har vært til stede digitalt fra første stund, sier generalsekretær Hans Christian Lillehagen.
Store behov i organisasjonene
Mandag denne uken hadde styret i stiftelsen et digitalt møte, der det ble vedtatt en ekstra utlysning i forbindelse med koronaepidemien. Allerede onsdag åpnet søknadsskjemaene og det er mye som tyder på at det nye programmet bidrar med sårt tiltrengte midler til helsefrivilligheten.
– I løpet av én uke har vi etablert et allerede populært program som skaper masse aktivitet. Allerede nå kan vi anta at behovene ute i organisasjonene er mye større enn hva vårt ekstraprogram kan støtte, sier Lillehagen.
Bare i løpet av de tre første dagene har det kommet inn over 20 søknader, og flere titalls er påbegynte. Henvendelsene til sekretariatet tyder også på at behovene – og engasjementet – i organisasjonene er store.
– Tusen takk til alle organiasjonene som har utvist stort engasjement i denne perioden, sier Lillehagen, og legger til:
– Stiftelsens programmer er mer aktuelle enn noen sinne. Aldri har det vært mer behov for stiftelsens kjernevirksomhet, nemlig å dele ut midler til faglig funderte og viktige prosjekter for organisasjonene og brukerne.
Les også:
Ekstraordinær drift
Stiftelsens tolv ansatte er alle på ulike måter involvert i det nye programmet. Samtidig opprettholdes driften av de ordinære programmene. 15. mars var det søknadsfrist for programmene Helse og Ekspress. Både for disse og for Forskning er fagutvalgene godt i gang med å vurdere søknader. Målet er at tildelingene gjennom disse programmene skal gå som normalt.
For å sørge for kommunikasjon på tvers av de tolv hjemmekontorene starter sekretariatet hver morgen med et felles videomøte gjennom Teams. Deretter holder kollegiet kontakt på chat, videosamtaler og epost gjennom dagen.
– Man skulle trodd vi hadde øvd på dette før. Jeg er veldig imponert og takknemlig for å ha kompetente og endringsvillige kolleger, sier Lillehagen.
For både han og de øvrige ansatte er savnet etter kollegaer og en normal hverdag den største utfordringen.
Se glimt fra sekretariatets nye hverdag her: