Ny ambulansebil i Bergen

Søknadssammendrag

Røde Kors ambulansen i Bergen (RKAB) har en sentral rolle i den pågående pandemien og har hatt et stort behov for å skifte ut en eldre ambulansebil. RKAB driftes av de fire lokalforeningene Laksevåg, Arna/Åsane, Fana og Bergen Røde Kors, som har høyt spesialiserte frivillige.

RKAB jobber på oppdrag fra Helse Bergen hvor vi bl.a. bistår med pasientkjøring til og fra:

  • Teststasjoner
  • Koronahotell
  • Legevakten
  • Haukeland sykehus
  • Vaksinering

RKAB skal kjøpe inn en ny ambulansebil for å oppgradere etter nåtidens standard på ambulanser, for den beste sikkerheten for pasienter og de frivillige. Ambulansebilen som skal skiftes ut er gammel, utdatert og må stadig på verksted. Noe som har vært kostbart og utgjør en sikkerhetsrisiko under oppdrag.

Anbudsrunden for å finne den beste leverandøren ble utført i 2020 og styret i RKAB har satt i gang prosessen med innkjøp av ny ambulansebil. Det er ca. 5 måneders leveringstid på bilen, og den vil være i full drift fra tidlig sommer 2021.

En ny ambulansebil vil øke sikkerheten og trivselen til de frivillige, som til tider jobber døgnet som frivillig mannskap i ambulansen. En ny bil vil også øke sikkerheten på leveransen til Helse Bergen, og ivareta pasientene på best mulig måte. Vi gleder oss til å frakte pasienter trygt og godt i årene som kommer, og skape økt trivsel og engasjement blant våre frivillige i ambulansetjenesten!

Prosjektleder

Jørn Thomassen

Detaljer
Program
Stimuleringsprogram for helsefrivilligheten
Prosjektnavn
Ny ambulansebil i Bergen
Organisasjon
Norges Røde Kors
Beløp Bevilget
Kr 700.000
Startdato
19.01.2021