Livet handler om balanse

Søknadssammendrag

Bakgrunn: Livet handler om balanse. For mange ble livet brakt ut av balanse da pandemien slo til for fullt. Det som var en trygg tilværelse der en hadde et visst aktivitetsnivå, ble med ett for mange en isolert tilværelse. Blinde og svaksynte er en gruppe som i utgangspunktet har mindre muligheter til fysisk aktivitet. Denne muligheten ble ytterligere redusert pga. faren for COVID 19. Dette prosjektet dreier seg om å få muligheter for aktivitet, og for å minske frykten for smitte ved å legge aktiviteten utendørs. Tandemsykling er svært godt egnet for synshemmede. I tillegg til trening skaper det muligheter for samhandling og sosial kontakt. Det å sykle gir opptrening i balanse, noe som igjen gir trygghet i det å bevege seg generelt. Balanse er med andre ord viktig i livet generelt og gir større selvsikkerhet. Tandemsykling kan derfor bety mye på mange områder.

Målgruppen er blinde og svaksynte i Aust-Agder.

Metode/tidsplan og forventet resultat:
Norges Blindeforbund Aust-Agder vil opprette en tandemsykkelgruppe for sine medlemmer. Turforslag vil bli utarbeidet. Det vil blir organiserte samlinger og sykkelturer samt at deltakerne vil gjennomføre individuelle treninger. Deltakerne vil få låne syklene i avgrensende tidsperioder slik at flest mulig kan dra nytte av prosjektet.

Tidsplan:Våren 2021: Innkjøp av sykler, oppstart av sykkelgruppe. Vår/sommer/høst 2021: Felles sykkelturer, samlinger, samt individuelle trening. Høst 2021: Evaluering/rapportering.

Resultat: Mange av deltakerne vil i utgangspunktet ha et lavt aktivitetsnivå, derfor vil effekten bli ganske umiddelbar. Gevinsten av tiltaket på den psykiske helsen vil være god. En aktivitet der du møter andre i sikre omgivelser vil være positiv. I tillegg tror vi at en uteaktivitet vil kunne ha en spesiell god effekt etter en slik vinter vi har vært gjennom. Levetiden på en tandemsykkel er lang slik at det er mange som vil dra nytte av tiltaket i mange år.

Prosjektleder

Arnt Johannes Beckstrøm Holte

Detaljer
Program
Stimuleringsprogram for helsefrivilligheten
Prosjektnavn
Livet handler om balanse
Organisasjon
Norges Blindeforbund
Beløp Bevilget
Kr 490.000
Startdato
12.02.2021