Super- og EL-innebandy camp på Stavanger Open 2024
Søknadssammendrag
Bakgrunn for prosjektet/tiltaket
Super- og EL-innebandycamp har vært arrangert under Stavanger Open, Norges største innebandyturnering i fire år og med stor suksess. I fjor tok Kampen innebandyklubb over stafettpinnen som arrangør og takket være støtten fra Stiftelsen Dam samlet vi ca.150 utøvere på Super- og EL-innebandy som var langt over målsetningen. Super-innebandy er tilrettelagt for utøvere med spesielle behov. De kan for eksempel være utviklingshemming. EL-innebandy er tilrettelagt for utøvere med relativt kraftige funksjonsnedsettelser. Idretten spilles i elektriske sportstoler som styres med en joystick. Super- og EL-innebandy er paraidretter. Mange av spillerne har store hjelpebehov. El-innebandyspillerne bruker elektrisk rullestol i sitt daglige liv. Nesten alle har behov for assistenter. Flere av spilleren kan ha behov for opptil tre assister på et arrangement. Mange er også uføretrygde og har ikke råd til dekke kostnader for både seg selv og assistenten. Spillere, med utviklingshemming, trenger ekstra trygge rammer. Spillerne med fysiske utfordringer trenger tilrettelagde rom. Overnatting på skole/gymsal egner seg derfor ikke for disse gruppene. Denne helgen med camp, bankett og turnering er høydepunktet som mange i målgruppen gleder seg til i lang tid, og vi håper på støtte så vi kan gjennomføre.
Aktivitet/tiltak/metode
Vi ønsker å gjennomføre Super- og El-innebandy camp i forbindelse med Stavanger Open 27-28 april 2024 , Norges største innebandyturnering med deltakere fra hele landet. Vi ønsker å tilrettelegge en helg spekket med innebandy, felles trening, sosialt og moro, samt deltakelse i egne klasser på den store turneringen. Målsetningen er å samle 120 spillere og 50 frivillige på Para-campene i 2023. Spillerne inviteres fra klubber i hele landet. Spillerne har enten en utviklingshemming og/eller fysisk funksjonsnedsettelse. Skisse av innhold på en camp: Lørdag 13 – 14 Ankomst, registering og velkommen 14 – 17 Aktiviteter i idrettshall. Felles trening, bli kjent leker, øvelser og småspill, 17-mai leker, 19 – 23 Felles middag, sosialt, moro, underholdning Avhengig av antall spillere deler vi inn i grupper basert etter ferdigheter. Et husband/DJ og deltakerne selv bidrar med musikk, underholdning og dans. Alle som vil kan få opptre med sang og dans mm. Scenen er åpen. Søndag 10- 15 Turnering. Alle lag får spille minst tre kamper hver. Alle får medaljer. Vi nedsetter en arbeidsgruppe som planlegger, koordinerer og fordeler oppgaver seg i mellom. Evaluering: antall deltakere. Instruktørene sammen med prosjektleder vil evaluere innhold og program , hva fungerte bra, hva fungerte mindre bra, forbedringspotensialer enten i form av et møte eller på en Messenger gruppe. Hvilken opplevelse sitter deltakerne igjen med? Her vil prosjektleder delegere til lagledere og trenere med å komme med skriftlig tilbakemelding på epost etter at de har snakket med deltagerne. Personopplysninger behandles i henhold til EU-regler og personvernloven i Norges idrettsforbund. Vi følger Norges idrettsforbunds retningslinjer for publisering av bilder og film. Utfordringer: Kostnader for deltakelse. Vi søker om midler for å kunne subsidiere kostnader.
Antall deltakere
120
Forventet virkning av aktiviteten/tiltaket
Å få spille kamper, delta på turnering, bli kjent med nye og få flere venner er viktige virkninger. Som en del av Norsk idrett ønsker vi å ta tak i satsningsområder i paraidrettsstrategien «En idrett – like muligheter». Her kommer det tydelig frem at para-idretten trenger flere møteplasser og flere konkurransetilbud. På Idrettstinget i oktober 2021, fastslo idretten at det er for få arrangementstilbud for utviklingshemmede utøvere. Å få delta på Norges største innebandy turnering med alle andre «ordinære» lag, har en stor betydelse for «para»-spillerne. Stavanger Open er en perfekt plass å synliggjøre innebandy som para-idrett. Det styrker visjonene om idrettsglede for alle og full inkludering. Super- og El-innebandycamp vil være en viktig plass for erfaringsutveksling og for å skape et miljø rundt idrettene. Vi synliggjøre para-idrett for alla andre «ordinære» lag som deltar på turneringer. Vi skaper et inkluderende felleskap i innebandy og deltakere kommer fra store deler av landet. Vi legger ved to korte videoer fra Stavanger Open og camp i 2022. Her kan man se ekte idrettsglede: TV BRA, Norges tv kanal av og for utviklingshemmede laget reportasje fra vår Super innebandy Stavanger Open 2022. Vennligst se 2 minutters innslag etter 6 min og 15 sek – her: tvbra.no/…/d0fac056bec4f96bb644a139b15c1b05?…r62NpJGGHgzzwuocUZU Video på 2min. fra Supercamp 2022 https://fb.watch/dlTWDrMlnx/
Plan for gjennomføring
Vi nedsetter en arbeidsgruppe som planlegger, koordinerer og fordeler oppgaver seg i mellom. I tillegg vil gruppen evaluere prosjektet i etterkant og prosjektleder rapportere til Stiftelsen Dam Oppgavene er mange: – å sende ut invitasjoner – å lage system for påmelding – å lage øktplaner og stasjonsøvelser – å dele in deltakere i grupper og puljer – å lage kampoppsett og dommeroppsett – å sende ut informasjon i forkant – å bestille medaljer – å bestille cateringmat – å rigge idrettshall – å sette opp vant – å ha kontroll på utstyr – å ha kontroll på sekretariat – å planlegge fest og underholdning – å handle inn til fest, dekke til fest og rydde etter fest – arbeidsgruppen vil evaluere prosjektet i etterkant – prosjektleder rapportere til Stiftelsen Dam
Sluttrapport
Bakgrunn, målsetting og metode
Målsetning er å arrangere en Paracamp i innebandy, i forbindelse med Stavanger Open, Norges største innebandyturnering. Paracampen vil bestå av felles treninger ledet av kyndige instruktører, turnering, sosialt og moro. Målgruppen er Super-lag og EL-innebandylag fra hele landet. Super-lag består av barn, unge og voksne med spesielle behov. Det kan være både kognitive og fysiske utfordringer. EL-innebandy lag består av barn, unge og voksne med motoriske utfordringer. Målsetningen var å samle 100 deltakere og 50 frivillige. Prosjektet ble satt i gang da det er en unik mulighet for å samle og inkludere spillere, lagledere og andre involverte rundt paraidrettene våre under Norges største innebandyturnering.
Gjennomføring
Prosjektet ble gjennomført etter planen uten endringer og vi hadde en fantastisk helg under Stavanger Open med Paracamp med ca. 100 deltakere. Veldig mange gode tilbakemeldinger fra spillere, lagledere, trenere, assistenter og foresatte både på aktivitet og det sosiale opplegget. Dette hadde ikke vært mulig uten støtten til prosjektet, så takk til NIF som anbefalte prosjektet og stiftelsen DAM. Vi vil fortsette å jobbe målrettet for Super-innebandy i klubben og søke midler til lignende tiltak og camper i ferier for målgruppen.
Resultater og virkninger
Målsetningen var å samle 100 deltakere og 50 frivillige. Første gang det ble arrangert egen Paracamp i innebandy var i forbindelse med Stavanger Open var i 2018. Da deltok 40 spillere og nå i 2024 var vi 100 spillere og 50 frivillige som var målsetningen. Til banketten var ca. 200 personer samlet. Vi vil fortsette å jobbe målrettet for EL- og Superinnebandy, og søke midler for å legge gode rammer for slike samlinger og dra med oss erfaringene fra prosjektet på andre arrangement for målgruppen. Stemningen var rørende, og festen ble en stor suksess! Kjekt å se at så mange av deltakerne ønsket å opptre, både fra live-scenen med sang og med dans og karaoke på diskoteket. Fellestreninger er utrolig inspirerende for både spillere og trenere. Her får trenerne mulighet til å lære av hverandre og deltakerne møte hverandre både på og utenfor banen. Både det faglige innholdet og den sosiale opplevelsen er god å ta med seg når lagene reiser hjem etter en lang helg.