Helsestasjonens møte med hjertebarn

I samarbeid med

Søknadssammendrag

Fagdag for helsesøstere

og andre fagpersoner i møte med hjertebarn og deres familier

Hjertefeil?
Verden raser sammen noen sekunder. Hjertet, noe galt med hjertet til barnet? Det må jo være noe av det verste som kan skje? De fleste foreldre reagerer med sjokk og redsel når de får vite at barnet deres har medfødt hjertefeil. Hvert år fødes mellom 500 og 600 barn med hjertefeil i Norge. Mange små hjertefeil er bagatellmessige og trenger ingen behandling, mens andre kan være så alvorlige at barnet dør kort tid etter fødselen. Men de aller fleste hjertefeil kan i dag behandles, og barna kan leve normale liv.

Hvorfor arrangere fagdag for helsesøstere og fagpersoner som står hjertebarna nær?

Siden disse personer har svært nære

relasjoner til hjertebarna og deres familier og møter de i en tidlig fase av livet, er det av stor betydning at vi får opplyst om hjertebarns spesielle behov for oppfølging.

Det er også viktig at disse yrkesgrupper vet at det finnes en interesseorganisasjon for disse barna og deres foreldre, Foreningen for hjertesyke barn FFHB.Hva skal en slik fagdag inneholde?

Temaer for dagen vil være:
· Ernæring og vekst
· Fysisk aktivitet
· Tilleggshandikap
· Tannhelsetjeneste
· Hjertesyke barn i barnehage
· Hjertesyke barn i skole
· Søskenforhold og samliv
· Sorg ved å miste sitt barn

Temakveld for foreldre

I tillegg vil det arrangeres en temakveld for foreldre samme kveld med de samme foredragsholdere.

Behovet for informasjon og erfaringsutveksling er av meget stort når du lever med et barn med kronisk sykdom.

Sluttrapport

Sluttrapport/artikler (pdf)

Sluttrapport_2008_1_0068.pdf

Sluttrapportsammendrag

Hvorfor arrangere fagdag for helsesøstere og fagpersoner som står hjertebarna nær? Siden disse personer har svært nære relasjoner til hjertebarna og deres familier og møter de i en tidlig fase av livet, er det av stor betydning at vi får opplyst om hjertebarns spesielle behov for oppfølging. Det er også viktig at disse yrkesgrupper vet at det finnes en interesseorganisasjon for disse barna og deres foreldre, Foreningen for hjertesyke barn FFHB. Hva inneholder en slik dag? Temaer for dagen var: · Ernæring og vekst · Fysisk aktivitet · Tilleggshandikap · Tannhelsetjeneste · Hjertesyke barn i barnehage · Hjertesyke barn i skole · Søskenforhold og samliv · Sorg ved å miste sitt barn I tillegg ble det samme kveld arrangert en temakveld for foreldre med de samme foredragsholdere. Behovet for informasjon og erfaringsutveksling er meget stort når du lever med et barn med kronisk sykdom.
Totalt samlet vi 36 deltakere på seminaret på dagtid, og på kvelden var vi 25 personer. Evalueringen viste at deltakerne var meget godt fornøyde med dagen, både med det faglige innholdet og nettverksbygging. FFHB-Hedmark vil bruke erfaringer fra dette seminaret i sitt videre arbeide for våre hjertebarn og deres familier

Prosjektleder/forsker

Anne Kristin Knudsen

Detaljer
Program
Forebygging (2008)
Prosjektnavn
Helsestasjonens møte med hjertebarn
Organisasjon
Foreningen for hjertesyke barn
Beløp Bevilget
2009: kr 32 000
Startdato
01.01.2009
Sluttdato
31.12.2009
Status
Avsluttet