Kort fortalt

I samarbeid med

Søknadssammendrag

Bakgrunn for prosjektet

Åpenhet om psykisk helse er viktig. Vi har fortsatt en vei å gå når det kommer til usynlige sykdommer. Vi ønsker å bryte skam og stigma også ved sykdom som gir usynlige funksjonsnedsettelser. Har man en hudsykdom er kun deler av diagnosen synlig. Man kan se utslettet, dersom det ikke kles bort, men man kan ikke se hvordan det påvirker deg psykisk, hvor utmattet kroppen tidvis blir, smerter i kroppen eller den indre rastløsheten tilknyttet kløe. Kunnskap er nøkkelen til å bryte ned fordommer i samfunnet. Og, samfunnet trenger mer kunnskap om hud og livet med hudlidelse eller psoriasisartritt

Målsetting for prosjektet

Målet er å utvikle, samt distribuere en spesiallaget kortstokk som skal være en samtalestarter, spre folkeopplysning og spre kunnskap til de som lever med diagnosen.

Målgruppe

Målgruppen er således både de diagnostiserte samt deres nære, og omverden. For å nå bredt med vil vi derfor gjøre en god innsats for å distribuere produkt.

Antall personer i målgruppen som prosjektet planlegger å nå

300000

Beskrivelse av tiltak/aktivitet samt gjennomføring av prosjektet

En alminnelig kortstokk består av 52 kort fordelt på fire kategorier, pluss jokere, totalt 56 kort. Denne skreddersydde kortstokken vil også ha fire ulike kategorier, pluss funfact i joker. En kategori er samtalestartere, en er fakta om diagnose og livet med det, en kategori heter «jeg skulle ønske du visste» og den siste er tips og triks. Hvert kort vil ha en unik fremside med tekst og/eller informativt bilde. Baksiden av vil ha informasjon om alternative bruksmetoder for korstokken. Vi har allerede avklart med markedsavdelingen i Den Norske Turistforening at korstokk sendes deres hytter. Vi vil også spre kortstokken til ulike sengeposter og behandlingsinstitusjoner som behandlingsreiser til utlandet, poliklinikker hvor det er mye venting osv. Kortstokk tilbys alle 625 fritidsklubber tilknyttet organisasjonen «ungdom og fritid», samt Den norske kirkes 308 diakoner. Det utvikles et klikkbart bilde hvor kortstokken blar og stopper på et kort ved klikk. Du vil da får lest bildets tekst. Det vil være 8 ulike kort det stoppes på, to fra hver kategori. Elementet knyttes opp til en landingsside hvor du kan bestille kortstokk, lese hele kortstokkens innhold og finne ut mer!

Fremdriftsplan for prosjektet

jan-feb: rekruttere brukere, oppstartsmøte Feb-mars: utvikle spørsmål/innhold mars-april: Grafisk arbend, landingsside, evalueringsskjema, informasjon ut om tiltak, promotering mai- juni: trykke og distribuere, promotere tiltak jun- nov: prosjektet ruller og går, produkt sendes ut på forespørsel, des: Evaluering av prosjektet, måloppnåelse osv.

Prosjektleder

Sanna Grydeland

Detaljer
Program
Helse høst (2021)
Prosjektnavn
Kort fortalt
Organisasjon
Psoriasis- og eksemforbundet
Beløp Bevilget
2022: kr 537 000
Startdato
01.01.2022
Sluttdato
31.12.2023
Status
Under gjennomføring