Pandemiens konsekvenser
Søknadssammendrag
Spillavhengighet Norge er en selvhjelpsorganisasjon som jobber lokalt, regionalt og nasjonalt for å forebygge spilleavhengighet. Vi tilbyr hjelp til dem som rammes. Vi bidrar til at spilleavhengige og pårørendes stemmer blir hørt.
2 år med pandemi har satt dype spor i organisasjonen. Vi opplever en stor økning i antall henvendelser til oss, samtidig som vi opplever at veldig mange faller ut av tilbudet på bakgrunn av utfordringene pandemien har gitt oss. Særlig nedstegning av fysiske grupper, oppfølging av brukere og frivillige har vært svært utfordrende i et samfunn preget av nedstegning og ekstraordinære tiltak.
Den største bekymringen har vært at vi har mistet kontakten med mange brukere som tidligere deltok i de fysiske selvhjelpsgruppene. En del startet i det digitale tilbudet, men flerparten ville avvente til det ble «normale» tider igjen.
Målene i dette prosjektet er å starte et arbeid for å få kontakt med disse brukerne igjen. Rekruttere flere og styrke gruppeledere. Dette er tidkrevende, men veldig viktig. Mange hadde kommet langt i sin sluttprosess før pandemien.
Delmål:
- Innhenting av tidligere brukere i det fysiske gruppe tilbudet.
- Fra digitale til fysiske grupper
- Tiltak mot sosial angst som er utviklet under pandemien hos mange brukere.
I dette prosjektet er organisasjonens frivillige og brukere i størst grad målgruppen. I forhold til rekruttering av flere frivillige/gruppeledere, så er befolkningsundersøkelsen fra 2019 grunnlaget. Den viser at det i Norge er 55.000 spilleavhengige og 122.000 som er i faresonen for å utvikle et spilleproblem.
Denne tildelingen har gitt oss en unik mulighet til å gjøre denne jobben på et strategisk måte som har stor tro vil gi gode resultater.