Samvær, opplevelse og tur med hest for eldre – videreføring

Søknadssammendrag

Alna Ridesenter har tatt mål av seg å være et sted for alle! Vi skal ha fokus på helse. I noen år har vi hatt åpent for besøk av eldre fra sykehjem. Dette har vært svært populært og mange vil være med, og vil også gjerne komme mer enn en eller to ganger. Behovet for opplevelser utenfor boligen er stort og etter pandemien også etterlengtet.

Besøket er tredelt: Tur i stallen og hilse på hestene, kjøretur med hest og vogn i parken og inn i vår lille kafe for å få kaffe og vafler, eller saft og grøt hvis det er den årstiden.

Det å få besøke levende dyr, oppleve lukter og lyder, og få ta på hestene og kjenne varmen fra dem, gir sterke opplevelser og også minner. De fleste eldre har en eller annen relasjon til hest, enten i arbeid i transport eller i arbeid på gård.

Besøkene som skal gjennomføres vil bli avtalt med de enkelte sykehjemmene, og med mulighet for de første besøkene i januar – litt avhengig av hvor kaldt det er. Det vil bli mulig å velge tid for besøk ut over året og helt fram til jul 2022.

Prosjektleder

Lene Kragh

Detaljer
Program
Frivillighetens program for besøk og aktivitet for sårbare eldre
Prosjektnavn
Samvær, opplevelse og tur med hest for eldre – videreføring
Organisasjon
Hest og Helse
Beløp Bevilget
Kr 90.000
Startdato
15.11.2021