Fellesverket Haugesund

I samarbeid med

Søknadssammendrag

Bakgrunn for prosjektet

Haugesund Røde Kors ønsker å etablere en åpenmøteplass for ungdom. Tiltaket er et lavterskeltilbud hvor ungdommene kan droppe inn når de ønsker. Her skal de føle seg sett og hørt av andre voksne, og ha mulighet til å finne på aktiviteter som ikke koster noe.

Målsetting for prosjektet

500 individuelle ungdommer skal benytte seg av ett eller flere tilbud som Fellesverket Haugesund tilbyr pr år. 50 ungdommer skal benytte seg av frokost/lunsj tilbudet pr år. 100 ungdommer skal få økonomisk rådgivning pr år.

Målgruppe

Fellesverket Haugesund skal være for all ungdom, men vi ønsker å jobbe med å nå ungdommene som vokser opp i lavinntektsfamilier eller har en trøblete oppvekst.

Antall personer i målgruppen som prosjektet planlegger å nå

500

Beskrivelse av tiltak/aktivitet samt gjennomføring av prosjektet

Haugesund Røde Kors har i flere år drevet prosjektet #meigjengen som jobber for å koble ungdom opp mot fritidsaktiviteter. I dette arbeidet har vi sett det Røde Kors også erfarer nasjonalt, at det er flere ungdommer som ikke ønsker å delta i organiserte fritidsaktiviteter, ikke har noen plass å gå etter skolen eller ikke har mulighet til å invitere andre hjem til seg. Dette resulterer til at ungdom samles i bysentrumet. Vi ser at i disse miljøene som skapes av ungdom uten voksenkontakter ofte kan være destruktive for ungdommene selv. Haugesund Røde Kors har og møtt ungdommer fra lavinntektsfamilier som ikke har skolemat, får leksehjelp eller den støtten og rådgivningen de trenger fra gode trygge voksne.

Fremdriftsplan for prosjektet

I begynnelsen ønsker vi å inkludere de ungdommene som er i Røde Kors Haugesund sitt kontaktnett for å være med å skape selve plassen Fellesverket. 2020 – Planlegging og etablering av lokaler. 2021 – Full drift, og oppstart av aktiviteter. 2022 – Bruke forrige driftsår som grunnlag til å skaffe nye sponsorer.

Sluttrapport

Målsetting, målgruppe og bakgrunn for prosjektet

Prosjektet Fellesverket Haugesund, støttet av Stiftelsen DAM, hadde som mål å skape et inkluderende miljø for ungdom mellom 13 og 25 år, spesielt de fra lavinntektsfamilier og i sårbare situasjoner. Ved å tilby aktiviteter som fagstudio, arbeidstrening, og sosial møteplass, siktes det mot å fremme sosial inkludering og positiv utvikling.

Beskriv i hvilken grad oppsatte effektmål ble nådd (ref søknadsskjemaet)

Effektmålene, inkludert økt sosial inkludering og styrket personlig utvikling blant ungdom, ble i stor grad nådd. Med 2736 deltakere og 12741 innsjekkinger, har prosjektet vist seg å være en viktig ressurs for målgruppen, og har overgått forventningene ved å skape et sterkt fellesskap og positiv endring.

Antall personer i målgruppen nådd av prosjektet

2736

Prosjektgjennomføring/Metode

Gjennomføringen inkluderte en rekke deltakerdrevne aktiviteter som fokuserte på arbeidstrening, samhandling, og kompetanseheving. Prosjektet utnyttet en inkluderende tilnærming med vekt på ungdomsmedvirkning og frivillige voksne, noe som sikret engasjement og relevans for målgruppen.

Resultater og resultatvurdering

Prosjektet oppnådde betydelige resultater, inkludert forbedret sosial inkludering og personlig vekst blant ungdom. Tilbakemeldinger og suksesshistorier fra deltakere bekrefter prosjektets positive innvirkning på deres liv.

Oppsummering og videre planer

Fellesverket Haugesund har lagt et solid grunnlag for videreføring og utvikling av ungdomstilbudet. I fremtiden vil Fellesverket fokusere på å sikre nåværende aktiviteter, inkludere ungdom i planleggingen og gjennomføringen, samt å styrke samarbeidet med lokalsamfunnet, frivilligheten, kommune og næringsliv for en bærekraftig vekst og utvikling.

Prosjektleder

Kine Hillestad

Detaljer
Program
Helse vår (2020)
Prosjektnavn
Fellesverket Haugesund
Organisasjon
Norges Røde Kors
Beløp Bevilget
2020: kr 1 000 000, 2021: kr 1 000 000, 2022: kr 1 000 000
Startdato
01.07.2020
Sluttdato
29.06.2023
Status
Avsluttet